Recept
« Terug naar recepten
Penne puttanesca
PT45M
Penne puttanesca
Een heerlijk penne puttanesca recept uit de mediterrane keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bobby
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Mijn vriendin
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Penne puttanesca te bereiden
Kook de penne met een snufje zout volgens de verpakking gaar.
Snijd ondertussen de knoflook, rode peper en ansjovis in stukjes en halveer de olijven.
Verhit de olie in een koekenpan en voeg vervolgens de ansjovis, kappertjes, knoflook, rode peper en een eetlepel peterselie toe.
Laat dit 5 minuten opstaan en roer regelmatig. Voeg vervolgens de tonijn, olijven, tomaat (uitgelekt) toe en laat dit 10 min mee bakken. Voeg kaneel en citroensap toe.
Giet de penne af en voeg dit toe aan de pasta saus, roer dit goed door en laat dit 5 minuten opstaan. Bij het opdienen, voeg de rest van de peterselie toe.
Snijd ondertussen de knoflook, rode peper en ansjovis in stukjes en halveer de olijven.
Verhit de olie in een koekenpan en voeg vervolgens de ansjovis, kappertjes, knoflook, rode peper en een eetlepel peterselie toe.
Laat dit 5 minuten opstaan en roer regelmatig. Voeg vervolgens de tonijn, olijven, tomaat (uitgelekt) toe en laat dit 10 min mee bakken. Voeg kaneel en citroensap toe.
Giet de penne af en voeg dit toe aan de pasta saus, roer dit goed door en laat dit 5 minuten opstaan. Bij het opdienen, voeg de rest van de peterselie toe.
Mijn kookverhaal (Bobby)
Dit recept heeft mijn vriendin laatst voor mij klaargemaakt, wij hebben ervan gesmuld!
Gea Bruining zegt:
En wat leuk zo met 2 foto's!!!!
Groetjes,
Gea