Ik zelf vind het echt een heerlijke frisse salade
is vooral heel lekker bij een lekker stukje vlees en gebakken aardappeltjes.
Recept
« Terug naar recepten
Griekse tomaten salade
PT15M
Griekse tomaten salade
Een heerlijk griekse tomaten salade recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
davy gademan
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse tomaten salade te bereiden
1- Eerst doe je in de kom de bodem helemaal vullen met olijfolie dan zout en peper erbij en even door roeren.
2- Tomaten in blokjes snijden pas wel op voor je vingers want die tomaten willen nog wel eens wegglippen.
3- Uitje fijn snipperen hoe moet dat nou zo: ui eerst pellen, door de helft snijden, kontje iets groter dan de andere kant afsnijden, dan snij je aan de voorkant niet in het kontje snij je hem aan de voor kant een stukje verticaal in, dan 3 keer horizontaal, en dan snij je de ui helemaal.
4- Knoflook hakken niet persen want dan gaan de sappen eruit
hakken doe je zo: eerst de knoflook pellen, plakjes snijden, hand op het mes en dan hakken met je hand het mes naar onder drukken.
5- Fetta in blokjes snijden.
6- Alles in de bak doen goed roeren.
7- Bieslook toevoegen en nog een beetje zout en peper en das is ie klaar.
2- Tomaten in blokjes snijden pas wel op voor je vingers want die tomaten willen nog wel eens wegglippen.
3- Uitje fijn snipperen hoe moet dat nou zo: ui eerst pellen, door de helft snijden, kontje iets groter dan de andere kant afsnijden, dan snij je aan de voorkant niet in het kontje snij je hem aan de voor kant een stukje verticaal in, dan 3 keer horizontaal, en dan snij je de ui helemaal.
4- Knoflook hakken niet persen want dan gaan de sappen eruit
hakken doe je zo: eerst de knoflook pellen, plakjes snijden, hand op het mes en dan hakken met je hand het mes naar onder drukken.
5- Fetta in blokjes snijden.
6- Alles in de bak doen goed roeren.
7- Bieslook toevoegen en nog een beetje zout en peper en das is ie klaar.
Mijn kookverhaal (davy gademan)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
apu zegt:
davy zegt:
apu zegt:
apu zegt: