Recept
« Terug naar recepten
Griet met asperges
PT35M
Griet met asperges
Een heerlijk griet met asperges recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griet met asperges te bereiden
Snijd de kopjes (5 cm) van de geschilde aspergestengels en houd apart.
Versnijd de asperges in kleine blokjes of schijfjes.
Giet de room in een pot en voeg de aspergestukken toe.
Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen onder deksel.
Verwijder het deksel en laat inkoken tot 1/3 van het volume verdampt is.
Stoom de grietfilets samen met de aspergekoppen gedurende een 10-tal minuten in de stoompot of -oven.
Schep de griet op de borden.
Laat een klontje boter smelten in de saus.
Overgiet de vis met de saus, leg er de aspergepunten bij en serveer.
Versnijd de asperges in kleine blokjes of schijfjes.
Giet de room in een pot en voeg de aspergestukken toe.
Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen onder deksel.
Verwijder het deksel en laat inkoken tot 1/3 van het volume verdampt is.
Stoom de grietfilets samen met de aspergekoppen gedurende een 10-tal minuten in de stoompot of -oven.
Schep de griet op de borden.
Laat een klontje boter smelten in de saus.
Overgiet de vis met de saus, leg er de aspergepunten bij en serveer.