Recept
« Terug naar recepten
Groene groentensalade met gegrilde garnalen
PT20M
Groene groentensalade met gegrilde garnalen
Een heerlijk groene groentensalade met gegrilde garnalen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groene groentensalade met gegrilde garnalen te bereiden
Boen de citroen schoen en rasp een gedeelte van de schil eraf.(ongeveer 2 el.)en pers de citroen uit.Kook de asperges,doperten en sugarsnaps in een pan met ruim kokend water met wat zour in 4-5 min.beetgaar.Meng 1 el.olie,1 tl. citroensap,1 tl.citroenrasp en de knoflook en bestrijk hiermee de garnalen.Rooster de garnalen in een grillpan in 3-4 min.,tot ze helemaal roze zijn en draai ze af en toe om.Was en droog de eikenbladsla en scheur deze in stukken.Klop een dressing van wiite wijnazijn,1 tl. citroensao,2 el. olie,mosterd en peper en zout naar smaak toe.Laat de groenten uitlekken in een vergiet en schep ze door de dressing.Schep ook de eikenbladsla er luchtig door.Schep de salade in 2 diepe borden en verdeel de garnalen er overheen.
Lekker met verse stokbrood.
Lekker met verse stokbrood.