KookJij

Groene Kool (Chinese Kool ) Salade met Jam

Een heerlijk groene kool (chinese kool ) salade met jam recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Groene Kool (Chinese Kool ) Salade met Jam te bereiden

*Doe in een blender bij elkaar de rijstazijn, de marmelade, de olijfolie, de sesamolie, de sojasaus, de versgeraspte gember en gember pickles en draai hiervan een homogene gladde pasta.
*Verhit de kerrie in de olijfolie en fruit dit aan tot de kerrie erg begint te ruiken. Doe dan de kerrie-preu bij de andere preu en zet dat koud weg als dressing.
*Meng dan de groentes door elkaar en zet ook koel weg.
*Vlak voor het gebruik gaat de abrikozenjam door de groentes en dan de dressing.
*Bestrooi op tafel met sesamzaad en grofgehakte pinda's

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Als bijgerecht of als lunch-gerecht

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Ineke60,Zoals jij het hebt gedaan klinkt ook lekker.Goed idee.
De groentes zijn dan dus zacht geworden.
Wij vinden het knapperig verse van de groentes echter ook lekker.Vandaar.
Maar je hebt een goed alternatief voor mensen die de groentes wat zachter willen.
Gr.,Jan A:D
ineke60

ineke60 zegt:
Hallo Jan. gisteren deze salade met Chinese kool gemaakt. Ik heb de kool samen met de knoflook en sjalotje even aan gefruit met de kerrie. Toen alles door elkaar geroerd en goed laten afkoelen. het was heerlijk vooral ook door de fris/scherpe gember. smaak. groetjes Ineke:p