Recept
« Terug naar recepten
Groene Kool (Chinese Kool ) Salade met Jam
PT45M
Groene Kool (Chinese Kool ) Salade met Jam
Een heerlijk groene kool (chinese kool ) salade met jam recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groene Kool (Chinese Kool ) Salade met Jam te bereiden
*Doe in een blender bij elkaar de rijstazijn, de marmelade, de olijfolie, de sesamolie, de sojasaus, de versgeraspte gember en gember pickles en draai hiervan een homogene gladde pasta.
*Verhit de kerrie in de olijfolie en fruit dit aan tot de kerrie erg begint te ruiken. Doe dan de kerrie-preu bij de andere preu en zet dat koud weg als dressing.
*Meng dan de groentes door elkaar en zet ook koel weg.
*Vlak voor het gebruik gaat de abrikozenjam door de groentes en dan de dressing.
*Bestrooi op tafel met sesamzaad en grofgehakte pinda's
*Verhit de kerrie in de olijfolie en fruit dit aan tot de kerrie erg begint te ruiken. Doe dan de kerrie-preu bij de andere preu en zet dat koud weg als dressing.
*Meng dan de groentes door elkaar en zet ook koel weg.
*Vlak voor het gebruik gaat de abrikozenjam door de groentes en dan de dressing.
*Bestrooi op tafel met sesamzaad en grofgehakte pinda's
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
*Als bijgerecht of als lunch-gerecht
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
ineke60 zegt:
deuxchapeaux zegt:
De groentes zijn dan dus zacht geworden.
Wij vinden het knapperig verse van de groentes echter ook lekker.Vandaar.
Maar je hebt een goed alternatief voor mensen die de groentes wat zachter willen.
Gr.,Jan A:D