Een heerlijke oplossing voor de laatste groene tomaten die nu toch niet meer rijpen.
Heerlijk bij kaas.
Recept
« Terug naar recepten
Groene tomatenjam met citroenen,
PT60M
Groene tomatenjam met citroenen,
Een heerlijk groene tomatenjam met citroenen, recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
? personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groene tomatenjam met citroenen, te bereiden
Tomaten goed wassen en in kleine stukjes snijden.
Citroenen en sinaasappels schillen.
De schillen in smalle reepjes en daarna in kleine stukjes snijden.
Geschilde citroenen en sinaasappels uitpersen.
Gember in zeer kleine stukjes snijden (van verse gember eerst de schil verwijderen.
De rabarber schillen en in stukjes van ca. 1 cm. snijden.
Tomaten ca. half uur in het water laten koken (regelmatig roeren)
De stukjes citroen- en sinaasappelschil, de gember, het uitgeperste sap en eventueel de rabarber toevoegen en weer aan de kook brengen.
Onder voortdurend roeren de geleisuiker toevoegen.
Alles weer aan de kook brengen en onder regelmatig roeren ca. 2 cm. laten indampen (zet b.v. 'n streepje op de houten roerlepel).
Intussen jampotten en deksels in heet sodawater schoonmaken. Goed met heet water naspoelen.
Als de jam klaar is de potten geleidelijk tot aan de rand vullen en ca. een half uur op de kop wegzetten (uiteraard eerst de deksels er stevig op!!)
Daarna de gevulde potten weer omkeren en langzaam laten afkoelen.
Citroenen en sinaasappels schillen.
De schillen in smalle reepjes en daarna in kleine stukjes snijden.
Geschilde citroenen en sinaasappels uitpersen.
Gember in zeer kleine stukjes snijden (van verse gember eerst de schil verwijderen.
De rabarber schillen en in stukjes van ca. 1 cm. snijden.
Tomaten ca. half uur in het water laten koken (regelmatig roeren)
De stukjes citroen- en sinaasappelschil, de gember, het uitgeperste sap en eventueel de rabarber toevoegen en weer aan de kook brengen.
Onder voortdurend roeren de geleisuiker toevoegen.
Alles weer aan de kook brengen en onder regelmatig roeren ca. 2 cm. laten indampen (zet b.v. 'n streepje op de houten roerlepel).
Intussen jampotten en deksels in heet sodawater schoonmaken. Goed met heet water naspoelen.
Als de jam klaar is de potten geleidelijk tot aan de rand vullen en ca. een half uur op de kop wegzetten (uiteraard eerst de deksels er stevig op!!)
Daarna de gevulde potten weer omkeren en langzaam laten afkoelen.
Anna De Vleeschouwer - Willems zegt: