Recept
« Terug naar recepten
Groenlof of zuckerhut met seitan
PT20M
Groenlof of zuckerhut met seitan
Een heerlijk groenlof of zuckerhut met seitan recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Groenlof of zuckerhut met seitan
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groenlof of zuckerhut met seitan te bereiden
Was de groenlof en snijd ze in smalle reepjes.
Fruit ui, knoflook, kerrie en komijn in wat olie.
Voeg seitan toe (even uit laten lekken), besprenkel het geheel met citroensap en voeg kaneel toe.
Roerbak het geheel ongeveer 5 minuten.
Schep de groenlof erdoor en laat alles onder regelmatig omscheppen in 5 tot 10 minuten beetgaar stoven.
Breng op smaak met peper en zout.
Lekker met rijst.
Variatie met vlees
In plaats van seitan kunt u ook (lams)gehakt in dit recept gebruiken.
Fruit ui, knoflook, kerrie en komijn in wat olie.
Voeg seitan toe (even uit laten lekken), besprenkel het geheel met citroensap en voeg kaneel toe.
Roerbak het geheel ongeveer 5 minuten.
Schep de groenlof erdoor en laat alles onder regelmatig omscheppen in 5 tot 10 minuten beetgaar stoven.
Breng op smaak met peper en zout.
Lekker met rijst.
Variatie met vlees
In plaats van seitan kunt u ook (lams)gehakt in dit recept gebruiken.
Ton Bossewinkel zegt:
Mvrgr Ton Bossewinkel