Recept
« Terug naar recepten
Groente Singapore I Roergebakken
PT15M
Groente Singapore I Roergebakken
Een heerlijk groente singapore i roergebakken recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groente Singapore I Roergebakken te bereiden
I)Meng knoflook,peper,lenteui en rode uit goed door elkaar
II)Meng peultjes,shiitake,kool en kastanjes goed door elkaar
*
Verhit een wok tot gloeiend heet.Doe de olijfolie er in en wacht tot het gaat roken.
Doe er dan het knoflookmensel (I) in en roerbak een paar tellen.
Voeg dan het groentemengsel (II) toe en roerbak ± 2 minuten tot de groentes zacht worden.
Dan bestrooien met peper,sesamolie en ketjap.Na ± 30 sec.gaat het roerbakmengsel ineens veel lekkerder ruiken en dat is tevens het moment om de borden op te scheppen.Strooi de sesamzaadjes er over en dien op met de zeebaars Singapore.
II)Meng peultjes,shiitake,kool en kastanjes goed door elkaar
*
Verhit een wok tot gloeiend heet.Doe de olijfolie er in en wacht tot het gaat roken.
Doe er dan het knoflookmensel (I) in en roerbak een paar tellen.
Voeg dan het groentemengsel (II) toe en roerbak ± 2 minuten tot de groentes zacht worden.
Dan bestrooien met peper,sesamolie en ketjap.Na ± 30 sec.gaat het roerbakmengsel ineens veel lekkerder ruiken en dat is tevens het moment om de borden op te scheppen.Strooi de sesamzaadjes er over en dien op met de zeebaars Singapore.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Hoewel dit groente gerecht eigenlijk speciaal is bedoeld om opgediend te worden met de zeebaars Singapore kan het vanzelfsprekend ook worden gegeten als bijgerecht van iets anders