Best pittig, afhankelijk van de pepertjes.
Een vegetarisch gerecht, maar ik roer er soms op het laatst bijv. wat restjes kant en klare gehakt of blokjes ham erdoor.
Recept
« Terug naar recepten
Groentecurry met geroosterde kokos
PT30M
Groentecurry met geroosterde kokos
Een heerlijk groentecurry met geroosterde kokos recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
?? uit één van mijn vele kookknipselmappen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groentecurry met geroosterde kokos te bereiden
De bamboescheuten uit laten lekken en wat kleiner snijden.
De olie in de wok verhitten en hierin de currypasta ± 1 minuut wokken. Dan de paprika + peultjes + sjalotjes + knoflook + gember + chilipepers ± 4 minuten meewokken.
Nu de bamboescheuten en de kokosmelk toevoegen en nog ± 5 minuten meewokken.
Zout en peper naar smaak en de lente-uitjes erbij en goed roeren.
Van het vuur halen, in een schaal overdoen en de geroosterde kokos erover strooien.
De olie in de wok verhitten en hierin de currypasta ± 1 minuut wokken. Dan de paprika + peultjes + sjalotjes + knoflook + gember + chilipepers ± 4 minuten meewokken.
Nu de bamboescheuten en de kokosmelk toevoegen en nog ± 5 minuten meewokken.
Zout en peper naar smaak en de lente-uitjes erbij en goed roeren.
Van het vuur halen, in een schaal overdoen en de geroosterde kokos erover strooien.
fabita zegt: