KookJij

Groentecurry

Een heerlijk groentecurry recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Afrika
Keuken: Afrikaanse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Groentecurry te bereiden

Schil de aardappels en hak ze grof. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Pel de knoflook en hak hem fijn. Was de tomaten, ontvel ze en verwijder de pitjes en hak ze grof. Was het pepertje en snijd hem in ringetjes. Snijd het kooltje fijn. Was de wortels, schil ze en snijd ze in juliennereepjes. Laat de olie heet worden in een grote, zware pan en bak de aardappelen in 5 minuten goudbruin. Laat de aardappelen uitlekken op keukenpapier en zet ze apart. Doe de boter met de uien in de pan en laat de uien bakken gedurende 5 minuten, of totdat ze zacht zijn en iets beginnen te bruinen. Voeg de tomaten en de gember, knoflook, Spaanse peper, kerriepoeder toe en laat het geheel met het deksel op de pan nog 15 minuten zachtjes koken. Voeg de aardappelen, kool, wortels en bloemkool toe en laat nog 15 minuten koken. Voeg tenslotte de doperwten toe en laat deze in ca. 3 minuten gaar worden. Serveer warm met witte rijst

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst