Recept
« Terug naar recepten
Groenten in gelei
PT45M
Groenten in gelei
Een heerlijk groenten in gelei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groenten in gelei te bereiden
Bereiden
Kook de aspergetips en tuinerwten 1-2 minuten in water met zout en spoel koud af. Maak courgettelinten met een kaasschaaf en halveer ze in de lengte. Kook ze 1 minuut in een laagje water. Laat even afkoelen. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Breng 300 ml water aan de kook en los hierin de bouillonblokjes op. Schenk de witte wijn erbij, haal de pan van het vuur. Roer de goed uitgeknepen gelatine erdoor. Schep de tuinerwten en de peterselie door elkaar en schep ze in de met huishoudfolie beklede cakevorm. Leg er een laagje fetablokjes bovenop, daarboven de citroenrasp en bestrooi dit met peper. Drapeer de courgettelinten over de fetablokjes en leg de aspergetips erbovenop. Schenk het gelatinemengsel over de vulling. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Stort de groenten in gelei voorzichtig op een schaal.
Kook de aspergetips en tuinerwten 1-2 minuten in water met zout en spoel koud af. Maak courgettelinten met een kaasschaaf en halveer ze in de lengte. Kook ze 1 minuut in een laagje water. Laat even afkoelen. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Breng 300 ml water aan de kook en los hierin de bouillonblokjes op. Schenk de witte wijn erbij, haal de pan van het vuur. Roer de goed uitgeknepen gelatine erdoor. Schep de tuinerwten en de peterselie door elkaar en schep ze in de met huishoudfolie beklede cakevorm. Leg er een laagje fetablokjes bovenop, daarboven de citroenrasp en bestrooi dit met peper. Drapeer de courgettelinten over de fetablokjes en leg de aspergetips erbovenop. Schenk het gelatinemengsel over de vulling. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast. Stort de groenten in gelei voorzichtig op een schaal.