Recept
« Terug naar recepten
Groentesamosa's
PT60M
Groentesamosa's
Een heerlijk groentesamosa's recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
borrelhapjes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groentesamosa's te bereiden
Verhit voor de vulling de olie in een koekenpan.Bak de ui onder regelmatig roeren in 2 minuten zacht.Roer de kruiden en knoflook erdoor en bak alles 1 minuut,Voeg de aardappelblokjes toe en roerbak ze 5 minuten op laag vuur tot ze zacht beginnen te worden.Voeg de ontdooide doperwtjes toe en bak alles nog 4 minuten.Spreid de lapjes filodeeg uit op een schoon oppervlak en sla elk velletje in de lengte om.Schep 2 eetlepels vulling op één kant van elk dubbelgevouwen deeglapje.Vouw een hoek om tot een driehoek.Vouw zo verder op tot een driehoekig pakketje en plak de randen met water dicht.Maak op dezelfde manier nog 11 pakketjes.Verhit de frituurolie tot 180 graden.Frituur de samosa's in gedeelten in 2 minuten goudbruin.Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer direct.