Recept
« Terug naar recepten
Groenteterrine
PT60M
Groenteterrine
Een heerlijk groenteterrine recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Lambert
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groenteterrine te bereiden
Zet de beker van de keukenmachine in de koelkast.Snijd de kip en de ham in blokjes en zet deze een half uur in de koelkast.Snijd het sneetje brood in blokjes en doe ze in een kom en schenk de room erover en zet deze in de koelkast.Kook de haricots verts,de doperwtjes en de worteltjes afzondelijk bijna beetgaar in een beetje water met wat zout en laat ze goed uitlekken en afkoelen.Leg de preibladeren enkele min.in kokend water, zodat ze zacht worden,giet ze af,spoel ze na met koud water en dep ze droog.Snijd overlangs de zijkanten eraf en open ze en verwijder het slijm.bekleed een terrinevorm (of cakeblik) met de preibladeren en laat een deel van elk blad over de rand hangen.Pureer de kip-hamblokjes in de keukenmachine.Roer het geweekte uitgeknepen brood,de mosterd en zout en peper naar smaak door de farce.Verwarm de oven voor op 150C.Zet er een braadslee in met ca.3 cm kokend water.Vul nu de terrine.Verdeel een laagje farce (ongeveer een vijfde ervan)onder in de vorm,leg daarop een laagje worteltjes,een laagje farce,nu een laagje doperwtjes,weer farce,dan vervolgens de artisjokbodems,die in blokjes zijn gesneden en ook bedekt worden met een laagje farce.Cerdeel hierop de bonen en dek af met het laatste portie farce.Sla de preibladeren over de vulling en dek het geheel af met een beboterd velletje vetvrij papier.Zet de terrine in de braadslee en laat deze in 30 min. gaar worden.Controleer af en toe midden in de vulling en als de deze schoon eruit komt is de terrine gaar.Laat de terrine een half uurtje in de vorm rusten en stort deze op een schaal en snijd er plakken van.
Serveer deze met een tomatenmayonaise.
Serveer deze met een tomatenmayonaise.