Bewaar de wat donkere overgebleven stukken prei voor een soep.
Deze prei-rolletjes zijn erg lekker met aardappelpuree.
Recept
« Terug naar recepten
Preirolletjes met kruidenroomkaas en rauwe ham
PT20M
Preirolletjes met kruidenroomkaas en rauwe ham
Kleine rolletjes van prei, gevuld met kruidenroomkaas met knoflook en gewikkeld in dunne plakjes rauwe ham, daarover een kaassaus en gegratineerd in de oven.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Preirolletjes met kruidenroomkaas en rauwe ham te bereiden
- Was de prei goed en snij het witte en lichtgroene deel in stukken van plm. 5 cm.
- Kook de prei in water met zout beetgaar (plm. 5 - 7 minuten). Laat de prei goed uitlekken in een vergiet.
Als de prei was is afgekoeld snij de preistukjes over de lengte iets in . - Smeer wat kruidenroomkaas in het opengesneden gedeelte en een beetje om de prei heen.
- Rol de stukjes prei in een plakjerauwe ham ter grootte van het stukje prei.
- Leg de stukjes prei naast elkaar in een ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smelt de roomkaas in wat warme melk. Giet dit over de preirolletjes.
- Bestrooi de preirolletjes met geraspte kaas en zet de schaal plm.20 - 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas goudbruin is.