Recept
« Terug naar recepten
Gevulde prei met rauwe ham in kruidenroomsaus
PT20M
Gevulde prei met rauwe ham in kruidenroomsaus
Gegratineerde prei gevuld met kruidenroomkaas gerold in rauwe ham in een roomsaus-
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde prei met rauwe ham in kruidenroomsaus te bereiden
- Was de prei goed en snij het witte en lichtgroene deel in stukken van plm. 5 cm.
- Kook de prei in water met zout beetgaar (plm. 5 - 7 minuten). Laat de prei goed uitlekken in een vergiet.
- Als de prei was is afgekoeld snij de preistukjes iets in en doe in het opengesneden gedeelte wat kruidenroomkaas.
- Rol de prei in een plakje rauwe ham ter grootte van het stukje prei.
- Leg de stukjes prei naast elkaar in een ovenschaal.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smelt de roomkaas in wat warme melk. Giet dit over de preirolletjes.
- Bestrooi met geraspte kaas en zet plm.20 - 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas
goudbruin is.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met aardappelpuree-