Recept
« Terug naar recepten
Gyoza
PT30M
Gyoza
Een heerlijk gyoza recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Japan
Bron:
Marco Schellings
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gyoza te bereiden
Blancheer de kool heel eventjes. Wring het water uit de kool en snijd fijn. Snijd de shitakes fijn.
Meng sojasaus, sesamolie, mirin, gehakt, lenteui, gember, shitake en kool. Goed mengen en in de koelkast zetten voor ca. een uur of langer.
Een theelepeltje van het mengsel op een velletje leggen en de randen wat nat maken met een bloem-water mengsel. Met een vork de randen aan drukken.
Ik maak ze altijd zo klaar. Stoom ze eerst in een stoompan of m.b.v. een stoommandje. Daarna in een anti aanbakpan de bodem van de gyoza krokant bakken. En sinds kort weet ik een nog gemakkelijker manier. In goede pan met anti aanbaklaag de gyoza in wat olie bakken, niet draaien ofzo, tot de bodem van de gyoza krokant is. Dan een beetje water in de pan en de deksel op de pan zodat de rest gaar stoomt. En klaar is kees.
Meng voor de saus de saus ingredienten.