KookJij

Gyrosflapjes

Een heerlijk gyrosflapjes recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron: griekse keukendruk
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gyrosflapjes te bereiden

maak het gehakt aan met de gyroskruiden ,1 ei, het gesnipperd uitje, en de 2 uitgeperste tenen knoflook.

doe de olie in een anti aanbakpan en laat de olie goed heet worden, doe er dan het gehaktin, en bak het gaar

terwijl je het gehakt goed losroert. als het gaar is, laat het vlees dan afkoelen.

leg de plakjes bladerdeeg op de aanrecht, los van elkaar, en bedenk wat je wilt, wil je grote flappen maken,

laat dan de bladerdeeg heel, wil je borrelhapjes maken, snijd dan de bladerdeegplakjes diagonaal door.

leg op ieder plakje een lepel gehakt, de hoeveelheid is genoeg voor 10 plakken of 20 plakjes bladerdeeg.

verdeel netjes, zodat de randen vrij blijven, druk de randen van de plakjes zo op elkaar, dat er mooie

driehoekjes ontstaan, druk de randen goed aan, en druk aan met de tanden van een vork, goed diep.

rangschik de flappen op de met bakpapier bekleedde ovenrooster, en klop het 2de ei los, en besmeer de

bovenkanten van de flappen met een kwastje en het ei. doe de flappen in een voorverwarmde oven, in het

midden, op ongeveer 200 graden. kijk of je halverwege de bakplaat even moet draaien, om mooi egaal

lichtgebruinde bovenkanten te krijgen. met ongeveer 20 minuten zijn de flappen gaar, kijk zelf even, iedere

oven is anders, hou het even goed in de gaten, zorg dat ze niet te bruin worden, als de buitenkant er goed

uitziet, zijn ze klaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

joop van rij

joop van rij zegt:
lekker en makkelijk:)
Michel I. Gobets

Michel I. Gobets zegt:
waar haalt u de naam gyros vandaan? wat betekent het in dit recept?
Groet Michel