Recept
« Terug naar recepten
Haantje in rode wijn
PT1M
Haantje in rode wijn
Een heerlijk haantje in rode wijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Haantje in rode wijn te bereiden
1. Pel de ui en snij in stukken. Schil de wortelen en snij in stukjes.
2. Doe de groenten met het haantje in een grote kom. Voeg het kruidentuiltje en de peperkorrels toe en bevochtig met de wijn. Meng voorzichtig, denk af en laat 1 dag marineren in de koelkast.
3. Haal het haantje de volgende dag uit de kom en dep droog. Giet de marinade door een zeef.
4. Verhit de olie in een pan en bak het haantje aan alle zijden aan; Voeg de groenten opnieuw toe en bak ze aan. Voeg de look toe. Meng alles onder elkaar en laat 3 minuten verder bakken. Bevochtig met de marinade; kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat afgedekt 2 uur koken op een zacht vuurtje.
5. Snij ondertussen de champignons fijn en pel de zilveruitjes (of neem diepvrieszilveruitjes). Bak ze samen op een laag vuur in een pan in boter.
6. doe ze vlak voor het opdienen bij het vlees en zet de pan op tafel.
2. Doe de groenten met het haantje in een grote kom. Voeg het kruidentuiltje en de peperkorrels toe en bevochtig met de wijn. Meng voorzichtig, denk af en laat 1 dag marineren in de koelkast.
3. Haal het haantje de volgende dag uit de kom en dep droog. Giet de marinade door een zeef.
4. Verhit de olie in een pan en bak het haantje aan alle zijden aan; Voeg de groenten opnieuw toe en bak ze aan. Voeg de look toe. Meng alles onder elkaar en laat 3 minuten verder bakken. Bevochtig met de marinade; kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat afgedekt 2 uur koken op een zacht vuurtje.
5. Snij ondertussen de champignons fijn en pel de zilveruitjes (of neem diepvrieszilveruitjes). Bak ze samen op een laag vuur in een pan in boter.
6. doe ze vlak voor het opdienen bij het vlees en zet de pan op tafel.
m zegt: