Dit is natuurlijk een bestaand recept, een beetje logica en je weet hoe je de snackbar hap namaakt.
Voordeel van zelf maken is dat je erin kan doen wat je wilt.
Vervang de ham bv eens door salami of gehakt of voeg wat blokjes tomaat eraan toe,
Lekker met oregano en wat peper.
Je kan iedere kaassoort nemen die je wilt, zolang het maar smeltende kaas is (dus geen oude kaas of zo).
Voordeel van zelf maken is dat je zelf bepaald hoe groot ze worden, van mini tot maxi. (2 hele plakken bladerdeeg op elkaar met de vulling ertussen)
Ook leuk natuurlijk voor kerst om er leuke vormpjes uit te maken.
Recept
« Terug naar recepten
Ham-kaas souflé's
PT20M
Ham-kaas souflé's
Altiid lekker!
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
De bekende snack maar nu kan je hem vullen na smaak
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ham-kaas souflé's te bereiden
- Het bladerdeeg laten ontdooien.
- Iedere plak bladerdeeg doormidden snijden.
- 5 Plakken bladerdeeg beleggen met een plak kaas en de in fijne blokjes gesneden ham (de randen vrijlaten).
- De andere plakken bladerdeeg erop leggen en zorgen dat de randen goed sluiten.
- (Eventueel met wat water insmeren, dan plakken ze beter).
- Eerst door het ei halen en dan door het paneermeel, dit nogmaals herhalen en de soufleés in hete olie van 180C bakken tot goudbruin.
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
monique ottenbros zegt:
Gewoon proberen dus!
Harry Löhr zegt: