Recept
« Terug naar recepten
Ham-kaas stengels
PT20M
Ham-kaas stengels
Een heerlijk ham-kaas stengels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Koud
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ham-kaas stengels te bereiden
-de uitjes glazig fruiten
-de plakken bladerdeeg doormidden snijden en iets langer uitrollen op een met bloem bestoven werkblad
-op iedere plak bladerdeeg in het midden over de lengte een eetlepel gezeefde tomaat uitstrijken
-wat oregano erover strooien
-de uitjes, ham en kaas erover verdelen, de randen aan de langste kanten vrijlaten
-iedere plak bladerdeeg over de lengte dubbelvouwen en nog wat geraspte kaas erover strooien
-dan alle plakken oprollen en het geklopte ei erover strijken met een bakkwast
-afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C tot de rolletjes mooi goudbruin zijn
-de plakken bladerdeeg doormidden snijden en iets langer uitrollen op een met bloem bestoven werkblad
-op iedere plak bladerdeeg in het midden over de lengte een eetlepel gezeefde tomaat uitstrijken
-wat oregano erover strooien
-de uitjes, ham en kaas erover verdelen, de randen aan de langste kanten vrijlaten
-iedere plak bladerdeeg over de lengte dubbelvouwen en nog wat geraspte kaas erover strooien
-dan alle plakken oprollen en het geklopte ei erover strijken met een bakkwast
-afbakken in een voorverwarmde oven van 180°C tot de rolletjes mooi goudbruin zijn
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
apu zegt:
Edith zegt: