Recept
« Terug naar recepten
Hamburger
PT40M
Hamburger
Een heerlijk hamburger recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hamburger te bereiden
DE KRUIDEN
Meng de kruiden in een apart bakje. Kneed het
kruidenmengsel stevig door het gehakte vlees.
Verdeel het vlees in 4 gelijke porties.
Vorm platte schijven van het vlees, die niet te dik
zijn. Een kleine hamburger (150 gram) is ongeveer
1 centimeter dik; een dikke (250 gram) is zo’n 2,5
centimeter.
Bak de hamburgers in margarine aan in een pan.
Laat het vlees eerst dichtschroeien en bak de
hamburgers dan nog ongeveer 2 minuten per kant.
Laat de hamburgers nog even doorgaren in een
voorverwarmde oven (op 140 graden). Reken 10
minuten voor een kleine burger en 15 minuten
voor een grote.
+GEBAKKEN UI
Snijd de uien in ringen.
Doe wat boter in een pan.
Bak de uien op zacht vuur tot ze goudbruin
zijn. Blijf roeren.
Meng de kruiden in een apart bakje. Kneed het
kruidenmengsel stevig door het gehakte vlees.
Verdeel het vlees in 4 gelijke porties.
Vorm platte schijven van het vlees, die niet te dik
zijn. Een kleine hamburger (150 gram) is ongeveer
1 centimeter dik; een dikke (250 gram) is zo’n 2,5
centimeter.
Bak de hamburgers in margarine aan in een pan.
Laat het vlees eerst dichtschroeien en bak de
hamburgers dan nog ongeveer 2 minuten per kant.
Laat de hamburgers nog even doorgaren in een
voorverwarmde oven (op 140 graden). Reken 10
minuten voor een kleine burger en 15 minuten
voor een grote.
+GEBAKKEN UI
Snijd de uien in ringen.
Doe wat boter in een pan.
Bak de uien op zacht vuur tot ze goudbruin
zijn. Blijf roeren.