Recept
« Terug naar recepten
Hamhoorntjes met mangomousse
PT15M
Hamhoorntjes met mangomousse
Een heerlijk hamhoorntjes met mangomousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
culinairnet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hamhoorntjes met mangomousse te bereiden
1. Schil de mango en snij het vruchtvlees van de pit. Pureer het vruchtvlees.
2. Week de gelatine ca. 10 minuten in koud water. Verwarm het sinaasappelsap in
een steelpan en los de gelatine al roerende erin op. Laat de gelatine iets afkoelen.
3. Klop de slagroom stijf. Schep slagroom, kwark en gelatine door de mangopuree. Laat de mousse in de koelkast opstijven.
4. Doe de mangomousse in een spuitzak. Spuit op elk plakje ham schuin een streep mousse en rol de ham op als een hoorntje. Spuit nu de hoorntjes verder vol met mangomousse.
5. Serveer de hoorntjes op een bedje van sla.
2. Week de gelatine ca. 10 minuten in koud water. Verwarm het sinaasappelsap in
een steelpan en los de gelatine al roerende erin op. Laat de gelatine iets afkoelen.
3. Klop de slagroom stijf. Schep slagroom, kwark en gelatine door de mangopuree. Laat de mousse in de koelkast opstijven.
4. Doe de mangomousse in een spuitzak. Spuit op elk plakje ham schuin een streep mousse en rol de ham op als een hoorntje. Spuit nu de hoorntjes verder vol met mangomousse.
5. Serveer de hoorntjes op een bedje van sla.
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.
KookJij.