KookJij

Hamlapjes in ketjapsaus

Een heerlijk hamlapjes in ketjapsaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hamlapjes in ketjapsaus te bereiden

Snijd het vlees in blokjes. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Halveer de rode pepers, verwijder de zaadjes en snijd de pepers in dunne reepjes. Schil het stukje gemberwortel en snijd het in plakjes en vervolgens in reepjes.
Verhit een wok, voeg de olie toe en roerbak hierin de sjalotjes en knoflook goudkleurig en geurig. Voeg dan de gember en de blokjes vlees toe en roerbak 1 a 2 minuten tot ze rondom bruin zijn. Voeg de gesneden rode peper toe en de ketjap. Draai de warmtebron laag en laat het vlees in 15-20 gaar sudderen. Voeg tussentijds een scheutje water toe en roer zo nu en dan even om.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Als ik het goed uit de beschrijving lees, sudder je de blokjes verder gaar met de overige ingrediënten. Wel zo nodig wat water toevoegen.
Groetjes,
Anna.
KookJij
Carl Dusseldorp

Carl Dusseldorp zegt:
Moet je hamlappen, ná 2-3 min. aanbraden vervolgens koken in water?
Hoe lang koken in water?