Recept
« Terug naar recepten
Hamlapjes in ketjapsaus
PT30M
Hamlapjes in ketjapsaus
Een heerlijk hamlapjes in ketjapsaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hamlapjes in ketjapsaus te bereiden
Snijd het vlees in blokjes. Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook. Halveer de rode pepers, verwijder de zaadjes en snijd de pepers in dunne reepjes. Schil het stukje gemberwortel en snijd het in plakjes en vervolgens in reepjes.
Verhit een wok, voeg de olie toe en roerbak hierin de sjalotjes en knoflook goudkleurig en geurig. Voeg dan de gember en de blokjes vlees toe en roerbak 1 a 2 minuten tot ze rondom bruin zijn. Voeg de gesneden rode peper toe en de ketjap. Draai de warmtebron laag en laat het vlees in 15-20 gaar sudderen. Voeg tussentijds een scheutje water toe en roer zo nu en dan even om.
Verhit een wok, voeg de olie toe en roerbak hierin de sjalotjes en knoflook goudkleurig en geurig. Voeg dan de gember en de blokjes vlees toe en roerbak 1 a 2 minuten tot ze rondom bruin zijn. Voeg de gesneden rode peper toe en de ketjap. Draai de warmtebron laag en laat het vlees in 15-20 gaar sudderen. Voeg tussentijds een scheutje water toe en roer zo nu en dan even om.
Anna Koudys zegt:
Groetjes,
Anna.
KookJij