Recept
« Terug naar recepten
Hammousse
PT25M
Hammousse
Een heerlijk hammousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hammousse te bereiden
Klop de slagroom stijf en meng door de mayonaise. Week de gelatineblaadjes in water. Smeer de binnenkant van een cake- of ringvorm dun in met zonnebloemolie.
Bereiden:
Meng ham, ei, paprika, doperwten, bieslook en de romige mayonaise door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de bouillon en los de uitgeknepen gelatineblaadjes hierin op. Laat de bouillon iets afkoelen en roer door het mayonaisemengsel. Vul de vorm met dit mengsel en laat de hammousse enkele uren in de koelkast opstijven. Keer de hammousse om op een schaal. Dompel vantevoren de vorm eventueel enkele tellen in warm water, zodat de mousse makkelijker loslaat. Garneer met de kleine, gehalveerde tomaatjes.
Tip:
Serveersuggestie: Eet bij de hammousse warm stok- of ciabattabrood.
Bereiden:
Meng ham, ei, paprika, doperwten, bieslook en de romige mayonaise door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de bouillon en los de uitgeknepen gelatineblaadjes hierin op. Laat de bouillon iets afkoelen en roer door het mayonaisemengsel. Vul de vorm met dit mengsel en laat de hammousse enkele uren in de koelkast opstijven. Keer de hammousse om op een schaal. Dompel vantevoren de vorm eventueel enkele tellen in warm water, zodat de mousse makkelijker loslaat. Garneer met de kleine, gehalveerde tomaatjes.
Tip:
Serveersuggestie: Eet bij de hammousse warm stok- of ciabattabrood.
lilith zegt: