KookJij

Hammousse

Een heerlijk hammousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hammousse te bereiden

Klop de slagroom stijf en meng door de mayonaise. Week de gelatineblaadjes in water. Smeer de binnenkant van een cake- of ringvorm dun in met zonnebloemolie.
Bereiden:
Meng ham, ei, paprika, doperwten, bieslook en de romige mayonaise door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de bouillon en los de uitgeknepen gelatineblaadjes hierin op. Laat de bouillon iets afkoelen en roer door het mayonaisemengsel. Vul de vorm met dit mengsel en laat de hammousse enkele uren in de koelkast opstijven. Keer de hammousse om op een schaal. Dompel vantevoren de vorm eventueel enkele tellen in warm water, zodat de mousse makkelijker loslaat. Garneer met de kleine, gehalveerde tomaatjes.

Tip:
Serveersuggestie: Eet bij de hammousse warm stok- of ciabattabrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lilith

lilith zegt:
LEUK receptje Erwin! En inderdaad met veel mogelijkheden. Dank. ;)
Titia hardenberg

Titia hardenberg zegt:
Heerlijk, groot succes.
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Bedankt Willemien voor de leuke reactie, groetjes Marijke
Willemien uit Cananda

Willemien uit Cananda zegt:
Hoi Marijke, De mousse was heerlijk. Ik kon geen verse bieslook krijgen dus heb ik aromat met kruiden gebruikt. Dit word voor ons een zomer recept als we druk zijn op het land is gemakkelijk met stokbrood en salade. Groetjes Willemien:p:p
Joop Fenstra

Joop Fenstra zegt:
Een perfecte saus er bij is: 2dl zure room,verse dille,bieslook en tomatenketchup (1 el):p