Recept
« Terug naar recepten
Hangop met vanille en krokant koekje
PT1M
Hangop met vanille en krokant koekje
Een heerlijk hangop met vanille en krokant koekje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
1 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Delicious
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hangop met vanille en krokant koekje te bereiden
Laat de yoghurt een nacht in een zeef meteen theedoek uitlekken. Schraap de vanillezaadjes uit het stokje en roer ze door de uitgelekte yoghurt (hangop).
Klop de slagroommet de suiker lobbig tot yoghurtdikte. Schep de slagroom en het limoensap erdoor.
Meng de bloem met de poedersuiker, het losgeslagen eiwit en boter tot een glad beslag. Strijk het beslag met een spatel op een siliconenmatje of bakpapier. Bestrooi met de pistachenoten. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bak de koek in ± 10-15 min. goudbruin. Breek in stukken.
Serveer de hangop met het koekje en evt. nog een coulis van fruit (bijv. passiefruit) erbij.
Klop de slagroommet de suiker lobbig tot yoghurtdikte. Schep de slagroom en het limoensap erdoor.
Meng de bloem met de poedersuiker, het losgeslagen eiwit en boter tot een glad beslag. Strijk het beslag met een spatel op een siliconenmatje of bakpapier. Bestrooi met de pistachenoten. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bak de koek in ± 10-15 min. goudbruin. Breek in stukken.
Serveer de hangop met het koekje en evt. nog een coulis van fruit (bijv. passiefruit) erbij.