KookJij

Hapje Bitterzoet

Een heerlijk hapje bitterzoet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Hilde, en de uitvoerende partij: Nicoline en manlief.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hapje Bitterzoet te bereiden

Was de blaadjes witlof. Spuit er een hoeveelheid leverworst op.
Beleg met een laagje bramenjam en werk af met geroosterde pijnboompitten.

Mijn kookverhaal (Anna Koudys)

Deze tip/reactie kreeg ik van Hilde, naar aanleiding van mijn laatst geplaatste column. Ik vond het maar een vreemde combi, maar het smaakte heerlijk! De bramenjam is van mijn hand.

Tip: als je een bolletje smeerleverworst gebruikt; maak er een gaatje in, dan spuit je het rechtstreeks op het "lofbootje". Scheelt weer een spuitzak schoonmaken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Was inderdaad heerlijk:D Volgende keer maar eens met een schijfje brie, mmm....;);) Nog veel plezier, daar;) Jullie hebben zalig weer:D:D:D
flavia

flavia zegt:
Dat ziet er lekker uit. Hilde heeft gelijk, zoet en hartig zijn vaak heel lekker samen, ook bij gewone dingen zoals op je brood kaas met jam erop. Groetjes vanuit Ellewoutsdijk aan de Westerschelde.
Anna

Anna zegt:
Dank je! Van de week maar weer eens plukken, er komen vast nog wel een paar potjes vol;);)
derbyke

derbyke zegt:
Natuurlijk, een dikke tien voor je jam, dat was de afwerking hé het oog wil ook wat :);):p
Anna

Anna zegt:
Leuk setje, bij elkaar;););)
Anna

Anna zegt:
Hihi;);) Eigenlijk mag ik er ook bij, vanwege de jam;);)
derbyke

derbyke zegt:
Haha, grapjas een triootje hé wie niet waagt niet wint, hoe zotter hoe beter :);):p en dan maar smullen:p