KookJij

Surf & turf met asperges

Dit heerlijke voorgerecht hadden wij met het Paasdiner van 2022. Op en top genieten van de verse asperges en deze verwerkt in een makkelijk en snel te maken voorgerecht. Het Paasdiner kan natuurlijk niet zonder asperges en daarvoor heb ik deze overheerlijke creatie bedacht, overheerlijk en bovendien ook nog eens makkelijk (voor) te bereiden als je gasten hebt. De truffelmayonaise is heel makkelijk zelf te maken door gewone mayonaise te mengen met een beetje truffelolie. Vind je dit nog teveel gedoe dan kun je ook gewoon kant en klare truffelmayonaise gebruiken.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Surf & turf met asperges te bereiden

  1. Schil de witte asperges en snijd de kontjes eraf, kook ze ongeveer 10 minuten tot beetgaar en leg ze op een schone theedoek.
  2. Rooster de pijnboompitten en snij de lente uitjes in ringetjes.
  3. Snij de kontjes van de groene aspergepuntjes en bak de witte en groene asperges enkele minuutjes in een grillpan.
  4. Wok de garnalen en schik ze samen met de plakjes rosbief en de asperges netjes op een bordje.
  5. Strooi de lente uitjes en de pijnboompitjes eroverheen en werk af met de truffelmayonaise.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst