Recept
« Terug naar recepten
Surf & turf met asperges
PT20M
Surf & turf met asperges
Dit heerlijke voorgerecht hadden wij met het Paasdiner van 2022. Op en
top genieten van de verse asperges en deze verwerkt in een makkelijk en
snel te maken voorgerecht.
Het Paasdiner kan natuurlijk niet zonder asperges en daarvoor heb ik deze
overheerlijke creatie bedacht, overheerlijk en bovendien ook nog eens
makkelijk (voor) te bereiden als je gasten hebt.
De truffelmayonaise is heel makkelijk zelf te maken door gewone
mayonaise te mengen met een beetje truffelolie. Vind je dit nog teveel
gedoe dan kun je ook gewoon kant en klare truffelmayonaise gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Voorgerechten - Warm
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Surf & turf met asperges te bereiden
- Schil de witte asperges en snijd de kontjes eraf, kook ze ongeveer 10 minuten tot beetgaar en leg ze op een schone theedoek.
- Rooster de pijnboompitten en snij de lente uitjes in ringetjes.
- Snij de kontjes van de groene aspergepuntjes en bak de witte en groene asperges enkele minuutjes in een grillpan.
- Wok de garnalen en schik ze samen met de plakjes rosbief en de asperges netjes op een bordje.
- Strooi de lente uitjes en de pijnboompitjes eroverheen en werk af met de truffelmayonaise.