Recept
« Terug naar recepten
Haring in glas
PT60M
Haring in glas
Een heerlijk haring in glas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Noorwegen
Keuken:
Europese
Bron:
internet
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Haring in glas te bereiden
Breng de azijn, het water en de suiker aan de kook in een roestvrijstalen steelpan, steeds roerend tot alle suiker is opgelost.
Neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Was ondertussen de haring onder koud stromend water en snij ze in stukjes van ongeveer 2½ tot 3 cm.
Leg een dunne laag uienschijfjes in een glazen pot met een inhoud van 1 liter, met een goed sluitend deksel.
Leg vervolgens op de ui enkele stukjes haring, wortels, en mierikswortel.
Bestrooi dit met piment, mosterdzaad en laurierblad.
Herhaal dit tot alle ingrediënten zijn gebruikt, in 3 of 4 lagen.
Giet de afgekoelde marinade in de pot tot alles net onder staat.
Sluit de pot zorgvuldig af en koel het geheel gedurende 2 a 3 dagen
Neem de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Was ondertussen de haring onder koud stromend water en snij ze in stukjes van ongeveer 2½ tot 3 cm.
Leg een dunne laag uienschijfjes in een glazen pot met een inhoud van 1 liter, met een goed sluitend deksel.
Leg vervolgens op de ui enkele stukjes haring, wortels, en mierikswortel.
Bestrooi dit met piment, mosterdzaad en laurierblad.
Herhaal dit tot alle ingrediënten zijn gebruikt, in 3 of 4 lagen.
Giet de afgekoelde marinade in de pot tot alles net onder staat.
Sluit de pot zorgvuldig af en koel het geheel gedurende 2 a 3 dagen