Recept
« Terug naar recepten
Preisoep met warmgerookte zalm
PT10M
Preisoep met warmgerookte zalm
Een heerlijke gebonden soep met een zachte smaak. De soep krijgt de binding door de aardappel in de soep. De zalm en de gesnipperde bieslook gaan pas in het bord c.q. kom in de soep.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Noorwegen
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Preisoep met warmgerookte zalm te bereiden
- Verhit de olie in een pan. Bak hierin de sjalot-snippers en de knoflook glazig. Bak het laurierblad ook
even mee. (geeft meer smaak) - Voer de aardappelblokjes en de prei hieraan toe en bak die al roerend een paar minuten mee. Blus af met de witte wijn.
- Doe de kippenbouillon en de gedroogde tijm erbij en breng aan de kook. Laat de soep plm.15 tot 20 minuten zachtjes koken. Verwijder het laurierblad.
- Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de soep over de borden of kommen en verdeel de zalm erover.
- Strooi wat gesnipperde bieslook over de soep.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Een lekker en gemakkelijk te maken soep. Past goed als voorgerecht bij een etentje met vis als hoofdgerecht.