Recept
« Terug naar recepten
Haringsushi
PT40M
Haringsushi
Een heerlijk haringsushi recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Haringsushi te bereiden
Breng de rijst met 250 ml water in een pan aan de kook. Laat de rijst met de deksel op de pan op laag vuur 10 minuten koken tot al het water is opgenomen en de rijst gaar is. Neem de pan van het vuur. Roer de suiker met een snufje zout door de rijstazijn. Roer het azijnmengsel door de warme rijst en laat de rijst onafgedekt afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd het staartje van de haringen en snijd elke haring in zes brede plakjes. Roer de mieriks-wortel door de mayonaise en bestrijk één kant van de haringplakjes hiermee. Verdeel de rijst in 16 porties en vorm er met vochtige handen ovale bolletjes van. Druk op elk bolletje rijst een plakje haring met de mayonaisekant naar beneden. Leg de sushi met de haring naar boven op een schaal. Leg op elke sushi een toefje peterselie.