Recept
« Terug naar recepten
Haringtartaar met appel
PT30M
Haringtartaar met appel
Een heerlijk haringtartaar met appel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Haringtartaar met appel te bereiden
Houdt een kwart appel apart.
Schil de rest van de appels en snijd ze in piepkleine blokjes.
Meng de appel met het bieslook, 1 eetl. citroensap en de gembersiroop.
Snijd de haringen in kleine blokjes.
Zet de uitsteekvorm op een bordje en schep 1/8 deel van de haring erin.
Schep hierop een kwart van het appelmengsel en daarop weer 1/8 deel van de haring.
Druk dit goed aan en trek voorzichtig de vorm omhoog.
Roer de rest van het citroensap met de mierikswortel, peper, 2 eetl. water en de olijfolie tot een dressing. Voeg zout naar smaak toe.
Sprenkel wat van de dressing over de haringtaartjes en druppel de rest eromheen. Garneer met flinterdunne appelpartjes en toefjes veldsla.
Schil de rest van de appels en snijd ze in piepkleine blokjes.
Meng de appel met het bieslook, 1 eetl. citroensap en de gembersiroop.
Snijd de haringen in kleine blokjes.
Zet de uitsteekvorm op een bordje en schep 1/8 deel van de haring erin.
Schep hierop een kwart van het appelmengsel en daarop weer 1/8 deel van de haring.
Druk dit goed aan en trek voorzichtig de vorm omhoog.
Roer de rest van het citroensap met de mierikswortel, peper, 2 eetl. water en de olijfolie tot een dressing. Voeg zout naar smaak toe.
Sprenkel wat van de dressing over de haringtaartjes en druppel de rest eromheen. Garneer met flinterdunne appelpartjes en toefjes veldsla.