Recept
« Terug naar recepten
Haringtartaartje met komkommersaus
PT30M
Haringtartaartje met komkommersaus
Een heerlijk haringtartaartje met komkommersaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Haringtartaartje met komkommersaus te bereiden
Komkommersaus:
Schil de komkommer, snij het uiteinden eraf en halveer de komkommer (gebruik één helft voor de saus, de andere voor garnering). Verwijder met een lepel de zaadlijsten uit de komkommer. Pureer de komkommer en wrijf door een zeef. Meng door de puree de créme fraïche en de aquavit. Breng op smaak met zout en peper uit de molen en zet koel weg tot gebruik.
Tartaar:
Snij 5 haringen in kleine blokjes, snij de overige 5 haringen in mooie, gelijkmatige reepjes en hou deze apart voor garnering. Kook de in brunoise gesneden worteltjes beetgaar en laat ze afkoelen. Hak de gepelde sjalotjes zeer fijn. Schud blokjes wortel, sjalotsnippers en haringstukjes luchtig door elkaar, vorm van dit mengsel bolletjes, vorm deze tot tartaartjes en zet, afgedekt, koud weg. Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in brunoise. Snij de overgebleven komkommer in halve maantjes (zeer dun).
Schil de komkommer, snij het uiteinden eraf en halveer de komkommer (gebruik één helft voor de saus, de andere voor garnering). Verwijder met een lepel de zaadlijsten uit de komkommer. Pureer de komkommer en wrijf door een zeef. Meng door de puree de créme fraïche en de aquavit. Breng op smaak met zout en peper uit de molen en zet koel weg tot gebruik.
Tartaar:
Snij 5 haringen in kleine blokjes, snij de overige 5 haringen in mooie, gelijkmatige reepjes en hou deze apart voor garnering. Kook de in brunoise gesneden worteltjes beetgaar en laat ze afkoelen. Hak de gepelde sjalotjes zeer fijn. Schud blokjes wortel, sjalotsnippers en haringstukjes luchtig door elkaar, vorm van dit mengsel bolletjes, vorm deze tot tartaartjes en zet, afgedekt, koud weg. Ontvel de tomaten, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in brunoise. Snij de overgebleven komkommer in halve maantjes (zeer dun).