Recept
« Terug naar recepten
Harlekijntaart
PT90M
Harlekijntaart
Een heerlijk harlekijntaart recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Harlekijntaart te bereiden
De oven voorverwarmen op 200C.De boter voor het deeg in stukjes snijden en met de suiker,eidooier en de bloem tot deeg kneden.De bodem en de randen van een bakvorm (23X23 cm.)bedekken met tweederde deel van het deeg.De randen vastzetten met een reepje aluminiumfolie.De taart onder in de oven 10 min.voorbakken.De boter smelten voor de vulling,Suiker en maïzena vermengen en door de boter roeren.Al roerend de eieren toevoegen en verwarmen tot het mengsel een dikke crème is geworden.Het aluminiumfolie voorzichtig van de bakvorm verwijderen en de crème over de bodem uitsmeren.Can het rest van het deeg rolletjes (1 cm.dik) maken en deze in een ruitpatroon op de taart leggen.Midden in de oven nog 15 min.bakken,dan laten afkoelen en de ruiten vullen met het verse fruit.
Opmerking
Het fruit in kleine stukjes snijden
Opmerking
Het fruit in kleine stukjes snijden
Rita Sleiderink zegt: