Recept
« Terug naar recepten
Harry's Tajine
PT60M
Harry's Tajine
Een heerlijk harry's tajine recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Harry's Tajine te bereiden
Halveer de sperziebonen en blancheer ze (beetgaar). Snij de hamlappen in blokjes van ca. 1 bij 1 cm. Snij de ui (je kan ze in (halve) ringen of in grote blokjes snijden). Snij de champignons in plakjes. Snij de tomaat in blokjes.
Bak eerst de ui glazig. Voeg vervolgens de hamlappen toe. Bak dit even. Voeg vervolgens de knoflook en de champignons toe en bak dit even mee. Kruid het geheel met de tajine kruiden. Voeg vervolgens de prei en tomaat toe en bak dit mee.
Voeg vervolgens de tomaten puree (300 - 500 gram) toe en maak er een sausje van. Laat dit even koken. Voeg vervolgens de sperziebonen toe en roer het een keer goed door.
Laat het geheel 15 tot 20 minuten lekker stoven met de deksel op de tajine.
Bak eerst de ui glazig. Voeg vervolgens de hamlappen toe. Bak dit even. Voeg vervolgens de knoflook en de champignons toe en bak dit even mee. Kruid het geheel met de tajine kruiden. Voeg vervolgens de prei en tomaat toe en bak dit mee.
Voeg vervolgens de tomaten puree (300 - 500 gram) toe en maak er een sausje van. Laat dit even koken. Voeg vervolgens de sperziebonen toe en roer het een keer goed door.
Laat het geheel 15 tot 20 minuten lekker stoven met de deksel op de tajine.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Succes!
Groetjes,
Anna.
KookJij.
geabruining zegt:
6 van de 9 ingrediënten heb ik in huis, dus zal ik deze week gaan maken!
Dank je wel!! :p
Barbara Metz zegt: