Recept
« Terug naar recepten
Hartige macaronitaart
PT90M
Hartige macaronitaart
Een heerlijk hartige macaronitaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen variatie op een recept uit Allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige macaronitaart te bereiden
Macaroni koken tot beetgaar en snel afkoelen door in vergiet onder stromend water te houden. De bosuitjes aanfruiten in de olie en zacht laten worden. De tomatenpuree en knoflook toevoegen en nog even aanbakken. Paprika’s, aubergine en courgette in kleine blokjes gesneden toevoegen en meebakken. Er mag niet te veel vocht overblijven. Groenten wat laten afkoelen. De oven voorverwarmen op 175°C en de bladerdeeg laten ontdooien. Wanneer het bladerdeeg ontdooit is hiervan een grote lap vormen (3x3 plakjes). Doe dit gelijk op bakpapier wat je op een bakplaat legt want als de taart gevormd is kun je deze niet makkelijk meer verplaatsen. De lap bijsnijden zodat je een grote cirkel overhoudt. De eieren klutsen en de lap bladerdeeg inkwasten met ei. Op een klein beetje het geklutste ei vermengen met de oregano. De macaroni, afgekoelde groenten, geraspte kaas en het eimengsel door elkaar scheppen en in het midden van de bladerdeeglap uitstorten. De bladerdeeg over het groentenmengsel heenvouwen en de buitenkant inkwasten met het achtergehouden ei. 45 tot 50 minuten in de oven plaatsen. Iets laten afkoelen voor je de taart gaat aansnijden.
apu zegt: