KookJij

Hartige oliebollen

Een heerlijk hartige oliebollen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartige oliebollen te bereiden

Doe de mix in een kom en voeg 1⁄2 l lauwwarm water toe.
Roer alles met een pollepel of met een mixer met deeghaken tot een glad beslag.
Roer de salami, olijven, pesto en de pijnboompitten erdoor.
Laat het beslag, afgedekt met huishoudfolie, 45 minuten op kamertemperatuur rijzen.
Verhit in een diepe pan of friteuse een gepaste hoeveelheid frituurvet tot 190°C.

Schep tekens met twee lepels bolletjes beslag in de olie.
Bak de oliebollen in 3-4 minuten mooi goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Serveer ze met de kaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst