Recept
« Terug naar recepten
Hartige oliebollen
PT60M
Hartige oliebollen
Een heerlijk hartige oliebollen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige oliebollen te bereiden
Doe de mix in een kom en voeg 1⁄2 l lauwwarm water toe.
Roer alles met een pollepel of met een mixer met deeghaken tot een glad beslag.
Roer de salami, olijven, pesto en de pijnboompitten erdoor.
Laat het beslag, afgedekt met huishoudfolie, 45 minuten op kamertemperatuur rijzen.
Verhit in een diepe pan of friteuse een gepaste hoeveelheid frituurvet tot 190°C.
Schep tekens met twee lepels bolletjes beslag in de olie.
Bak de oliebollen in 3-4 minuten mooi goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Serveer ze met de kaas.
Roer alles met een pollepel of met een mixer met deeghaken tot een glad beslag.
Roer de salami, olijven, pesto en de pijnboompitten erdoor.
Laat het beslag, afgedekt met huishoudfolie, 45 minuten op kamertemperatuur rijzen.
Verhit in een diepe pan of friteuse een gepaste hoeveelheid frituurvet tot 190°C.
Schep tekens met twee lepels bolletjes beslag in de olie.
Bak de oliebollen in 3-4 minuten mooi goudbruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Serveer ze met de kaas.