KookJij

Hartige sinterklaasletter

Een heerlijk hartige sinterklaasletter recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartige sinterklaasletter te bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Meng in een kom het gehakt, 1/2 ei en de gehaktkruiden. Vet een bakplaat in met boter. Halveer de plakjes bladerdeeg tot 8 even grote rechthoeken. Vorm met 4 plakjes de letter s. Verdeel het gehaktmengsel over deze 4 plakjes bladerdeeg. Dek het gehaktmengsel af met de andere plakjes bladerdeeg en druk de deegranden goed dicht. Bestrijk de bovenzijde van het bladerdeeg met de rest van het losgeklopte ei. Bak de letter op de bakplaat in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

dina

dina zegt:
Deze hartige Sinterklaasletter is ook heerlijk gevuld met klein gesneden ham en kaas. Of voor een andere keer gevuld met uitgebakken spek en zuurkool.
Heet serveren, eet smakelijk.
marieke

marieke zegt:
Ik heb hem net gemaakt, hardstikke simpel en ruikt verukkelijk. Moet nog even wachten tot hij uit de oven is. ;)
Tania

Tania zegt:
Tip: ik neem bij het maken van de hartige letter/cijfer rundergehakt. Omdat dit wat minder vet is dan het halfom gehakt wordt het brood minder soppig. Een heerlijk alternatief voor een zoete traktatie.