Recept
« Terug naar recepten
Hartige sinterklaasletter
PT40M
Hartige sinterklaasletter
Een heerlijk hartige sinterklaasletter recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Speciale gelegenheden - Sinterklaas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
19
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige sinterklaasletter te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Meng in een kom het gehakt, 1/2 ei en de gehaktkruiden. Vet een bakplaat in met boter. Halveer de plakjes bladerdeeg tot 8 even grote rechthoeken. Vorm met 4 plakjes de letter s. Verdeel het gehaktmengsel over deze 4 plakjes bladerdeeg. Dek het gehaktmengsel af met de andere plakjes bladerdeeg en druk de deegranden goed dicht. Bestrijk de bovenzijde van het bladerdeeg met de rest van het losgeklopte ei. Bak de letter op de bakplaat in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
marieke zegt:
Tania zegt:
dina zegt:
Heet serveren, eet smakelijk.