Recept
« Terug naar recepten
Hartige soldaatjes
PT10M
Hartige soldaatjes
Een heerlijk hartige soldaatjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeroen van Oosterwijk
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige soldaatjes te bereiden
Leuk om te presenteren op een feestje of bij de borrel.
Rooster 5 sneetjes bruin of wit casinobrood in de broodrooster goudbruin. Hak 50 g gepelde pistachenoten grof en meng ze met 2 eetlepels sesamzaad, 1 eetlepel grof zeezout, de geraspte schil van 1 citroen, 1 theelepel pittige paprikapoeder, 1 theelepel gemalen komijn en versgemalen peper naar smaak. Snijd de sneetjes brood elk in 3 brede repen en wrijf ze goed in met 2-3 gehalveerde tenen knoflook en bestrijk ze heel dun met verse roomkaas. Leg de repen op een bakplaat en bestrooi ze met het notenmengsel. Bak de sneetjes in een voorverwarmde oven van 200 graden in 10-15 minuten knapperig bruin.
Rooster 5 sneetjes bruin of wit casinobrood in de broodrooster goudbruin. Hak 50 g gepelde pistachenoten grof en meng ze met 2 eetlepels sesamzaad, 1 eetlepel grof zeezout, de geraspte schil van 1 citroen, 1 theelepel pittige paprikapoeder, 1 theelepel gemalen komijn en versgemalen peper naar smaak. Snijd de sneetjes brood elk in 3 brede repen en wrijf ze goed in met 2-3 gehalveerde tenen knoflook en bestrijk ze heel dun met verse roomkaas. Leg de repen op een bakplaat en bestrooi ze met het notenmengsel. Bak de sneetjes in een voorverwarmde oven van 200 graden in 10-15 minuten knapperig bruin.
Wasanthi zegt: