KookJij

Hartige taart met kaas en peer

Een heerlijk hartige taart met kaas en peer recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6/8 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: sparretail.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartige taart met kaas en peer te bereiden

Verwarm de oven voor op 175°C.
Bekleed een taartvorm met het deeg. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en bak blind.
Pel de sjalotjes en snij ze in fijne ringetjes. Stoof de sjalotringetjes zacht in een klontje boter.
Klop de eieren los met de room en kruid met cayennepeper en zout. Voeg wat losgeritste tijmnaaldjes toe.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in partjes.
Schep de sjalotjes op de taartbodem en verbrokkel ½ van de kaas erover. Overgiet met het eimengsel, schik de partjes peer erop en verkruimel de rest van de kaas erover.
Bak goudbruin en gaar in 40 minuten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst