Dit blijft een platte hartige taart. Ik snijd hem altijd in hapklare brokken. Kinderen zijn er ook dol op.
Met feestjes en partijtjes is het zo verdwenen: het hapt zo heerlijk weg,,,,
Recept
« Terug naar recepten
Hartige taart
PT50M
Hartige taart
Een heerlijk hartige taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gea Bruining
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
iets van (weet ik niet meer) en de rest van mezelf
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartige taart te bereiden
De oven voorverwarmen op 225°C.
Vet de bakplaat in en beleg deze met ongeveer 8 plakjes bladerdeeg.
Bak het ontbijtspek uit (even laten uitlekken op keukenpapier) en beleg de bodem hiermee. De gaten vullen met 100 g schouderham.
200 Gram belegen gemalen kaas erover heen strooien.
Klop 3 eieren en 2 dl. crème fraîche los en doe dit over de kaas.
Maal er (flink wat) zwarte peper over.
Zet het geheel 20 – 30 minuten in de oven.
Vet de bakplaat in en beleg deze met ongeveer 8 plakjes bladerdeeg.
Bak het ontbijtspek uit (even laten uitlekken op keukenpapier) en beleg de bodem hiermee. De gaten vullen met 100 g schouderham.
200 Gram belegen gemalen kaas erover heen strooien.
Klop 3 eieren en 2 dl. crème fraîche los en doe dit over de kaas.
Maal er (flink wat) zwarte peper over.
Zet het geheel 20 – 30 minuten in de oven.