KookJij

Hazelnoot minicake met peer

Een heerlijk hazelnoot minicake met peer recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hazelnoot minicake met peer te bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C.

Smelt de boter in een steelpan en bak de hazelnoten bruin. Zeef en laat ze een beetje afkoelen. Mix de hazelnoten tot meel.

Meng in een grote kom rijst-, hazelnoot- en aardappelzetmeel, gelatine- en bakpoeder, kaneel en zout.

In een andere kom meng je de bruine suiker, de ahornsiroop, de eierdooiers en het vanillemerg. Meng er de afgekoelde bruine boter bij. Voeg toe aan het meelmengsel en meng tot een gladde massa. Voeg er de geraspte peren aan toe. Klop het eiwit stijf en meng voorzichtig onder het beslag.

Verdeel het deeg over de cakevormpjes en bak de cakjes 20 minuten in het midden van de oven. Haal uit de vormpjes en laat afkoelen.


Strooi er kaneelsuiker (50 g suiker mengen met 1 tl kaneelpoeder) over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst