Recept
« Terug naar recepten
Hazelnootscones met frambozen
PT60M
Hazelnootscones met frambozen
Een heerlijk hazelnootscones met frambozen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
bakken met plezier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hazelnootscones met frambozen te bereiden
Verwarm de oven voor tot 220 graden.
Maal de hazelnoten (in de keukenmachine) fijn en rooster ze in een droge koekenpan tot ze gaan geuren.
Laat ze op een bord afkoelen.
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de hazelnoten, de basterdsuiker en het zout.
Snijd 60 gram boter in kleine stukjes door het meel en wrijf het met de vingertoppen tot een kruimelig mengsel.
Roer de losgeklopte eieren en de karnemelk erdoor en kneed alles tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van ca. 2 cm. dik.
Bereidingswijze
Steek hier met een glas van ca. 5 cm rond, cirkels uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Rol de restjes deeg opnieuw uit en steek hier ook cirkels uit.
Bestrijk de scones dun met gesmolten boter en bak ze in de oven in 15 tot 20 minuten lichtbruin en gaar.
Serveertips
Serveer de scones lauwwarm met de mascarpone of crème fraîche, de jam en de frambozen.
En natuurlijk een kopje thee.
Eet smakelijk!
Maal de hazelnoten (in de keukenmachine) fijn en rooster ze in een droge koekenpan tot ze gaan geuren.
Laat ze op een bord afkoelen.
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de hazelnoten, de basterdsuiker en het zout.
Snijd 60 gram boter in kleine stukjes door het meel en wrijf het met de vingertoppen tot een kruimelig mengsel.
Roer de losgeklopte eieren en de karnemelk erdoor en kneed alles tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van ca. 2 cm. dik.
Bereidingswijze
Steek hier met een glas van ca. 5 cm rond, cirkels uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Rol de restjes deeg opnieuw uit en steek hier ook cirkels uit.
Bestrijk de scones dun met gesmolten boter en bak ze in de oven in 15 tot 20 minuten lichtbruin en gaar.
Serveertips
Serveer de scones lauwwarm met de mascarpone of crème fraîche, de jam en de frambozen.
En natuurlijk een kopje thee.
Eet smakelijk!