KookJij

Hazelnootscones met frambozen

Een heerlijk hazelnootscones met frambozen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: bakken met plezier
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hazelnootscones met frambozen te bereiden

Verwarm de oven voor tot 220 graden.
Maal de hazelnoten (in de keukenmachine) fijn en rooster ze in een droge koekenpan tot ze gaan geuren.
Laat ze op een bord afkoelen.
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de hazelnoten, de basterdsuiker en het zout.
Snijd 60 gram boter in kleine stukjes door het meel en wrijf het met de vingertoppen tot een kruimelig mengsel.
Roer de losgeklopte eieren en de karnemelk erdoor en kneed alles tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van ca. 2 cm. dik.
Bereidingswijze
Steek hier met een glas van ca. 5 cm rond, cirkels uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Rol de restjes deeg opnieuw uit en steek hier ook cirkels uit.
Bestrijk de scones dun met gesmolten boter en bak ze in de oven in 15 tot 20 minuten lichtbruin en gaar.




Serveertips
Serveer de scones lauwwarm met de mascarpone of crème fraîche, de jam en de frambozen.
En natuurlijk een kopje thee.
Eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst