DIEN OP : Verdeel de linzen over de borden. Leg de hazenfilets er op. Dan wat saus over filets en linzen en op de filets dan tenslotte de strips katenspek.
OPTIES: Er kan natuurlijk ook ander vlees gebruikt worden, welke dan op de eigen wijze klaar gemaakt moet worden.
Recept
« Terug naar recepten
Hazenrug met Calva(-ge)dos(eerde) Linzen
PT120M
Hazenrug met Calva(-ge)dos(eerde) Linzen
Een heerlijk hazenrug met calva(-ge)dos(eerde) linzen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hazenrug met Calva(-ge)dos(eerde) Linzen te bereiden
1).Dep het vlees goed droog en smeer het daarna in met het tijm/rozemarijn/oreganomengsel en laat dat 1 uur rusten.
2).Daarna het vlees ruim peperen met vers gemalen zwarte peper.
3).Verhit de pan en daarna de geklaarde boter en in dat hete vet de filets om en om bakken gedurende 2½ minuut. De filets moeten nog enigszins rosé zijn.
4).Het vlees gaat onder de alu-folie in de oven die op 55°C staat.
5).Het vet in de pan wordt afgeblust met 100 cc wijn en daarna getemperd met 30 cc crème fraîche en 15 cc kweeperengelei. Dan even wat inkoken tot iets lobbig.
6).De linzen worden met kookvocht in een pannetje gedaan met de honing en Calvados. Warm langzaam op en doe er dan wanneer de linzen goed warm zijn 100 cc wijn bij (of 50 cc wijnazijn) en breng dat weer aan de kook.
7).Zodra het kookt de linzen afgieten door een zeef en even warm houden.
8).De strips katenspek werden intussen ± 2 minuten op 800 watt gedaan tot ze knapperig waren en daarna uit de magnetron verwijderd. Het vrijgekomen vet mag in de saus gedaan worden.
2).Daarna het vlees ruim peperen met vers gemalen zwarte peper.
3).Verhit de pan en daarna de geklaarde boter en in dat hete vet de filets om en om bakken gedurende 2½ minuut. De filets moeten nog enigszins rosé zijn.
4).Het vlees gaat onder de alu-folie in de oven die op 55°C staat.
5).Het vet in de pan wordt afgeblust met 100 cc wijn en daarna getemperd met 30 cc crème fraîche en 15 cc kweeperengelei. Dan even wat inkoken tot iets lobbig.
6).De linzen worden met kookvocht in een pannetje gedaan met de honing en Calvados. Warm langzaam op en doe er dan wanneer de linzen goed warm zijn 100 cc wijn bij (of 50 cc wijnazijn) en breng dat weer aan de kook.
7).Zodra het kookt de linzen afgieten door een zeef en even warm houden.
8).De strips katenspek werden intussen ± 2 minuten op 800 watt gedaan tot ze knapperig waren en daarna uit de magnetron verwijderd. Het vrijgekomen vet mag in de saus gedaan worden.