KookJij

Heet spek

Een heerlijk heet spek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Erik Tettero
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Heet spek te bereiden

Snijd magere speklappen op ongeveer 2/3 van normaal. Smeer deze in met de sambal oelek en bestrooi ze met de Japanse kipkruiden. Strooi de ingesmeerde speklappen losjes op een bakplaat en schuif ze meteen de oven in. Bak ze af op een temperatuur van 200° Celsius gedurende 45 minuten. Bak af naar behoefte. Krokante speklappen zijn het lekkerst. Je kan ze zowel koud als warm eten.

Tip:
De hete speklappen smaken heerlijk als krokante snack en zijn ook prima te serveren bij Oosterse maaltijden.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst