Recept
« Terug naar recepten
Heet spek
PT50M
Heet spek
Een heerlijk heet spek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Erik Tettero
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heet spek te bereiden
Snijd magere speklappen op ongeveer 2/3 van normaal. Smeer deze in met de sambal oelek en bestrooi ze met de Japanse kipkruiden. Strooi de ingesmeerde speklappen losjes op een bakplaat en schuif ze meteen de oven in. Bak ze af op een temperatuur van 200° Celsius gedurende 45 minuten. Bak af naar behoefte. Krokante speklappen zijn het lekkerst. Je kan ze zowel koud als warm eten.
Tip:
De hete speklappen smaken heerlijk als krokante snack en zijn ook prima te serveren bij Oosterse maaltijden.
Tip:
De hete speklappen smaken heerlijk als krokante snack en zijn ook prima te serveren bij Oosterse maaltijden.