Recept
« Terug naar recepten
Heide bavarois
PT70M
Heide bavarois
Een heerlijk heide bavarois recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
E van der Most
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heide bavarois te bereiden
Kook de vruchten en pureer ze. Klop de eidooiers met de suiker tot een luchtige crème. Voeg er onder voortdurend goed kloppen de bosvruchtenpuree bij. Giet het mengsel terug in de pan en voeg op een zacht vuurtje onder goed roeren met een houten lepel de goed uitgeknepen en geweekte gelatine toe en laat oplossen. Giet het mengsel door een zeef in een kom en laat het op een koele plaats opstijven. Spatel, wanneer het mengsel gaat zetten, de stijfgeslagen room er voorzichtig door, vul er met koud water omgespoelde vormpjes mee en laat verder opstijven in de koelkast.
Leg op elk bord een plakje cake. Plaats de vormpjes even in een bak met warm water en stort de bavarois op het plakje cake. Giet er wat dunne vruchtenpuree als saus omheen en schep over de bavarois wat halfgeslagen ongezoete room.
Leg op elk bord een plakje cake. Plaats de vormpjes even in een bak met warm water en stort de bavarois op het plakje cake. Giet er wat dunne vruchtenpuree als saus omheen en schep over de bavarois wat halfgeslagen ongezoete room.
marry1 zegt: