Recept
« Terug naar recepten
Heilbot in bladerdeeg met groenten
PT15M
Heilbot in bladerdeeg met groenten
Een heerlijk heilbot in bladerdeeg met groenten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
C. Leenders de vries - passionforfood.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heilbot in bladerdeeg met groenten te bereiden
Laat de plakjes bladerdeeg 2 aan 2 ontdooien op een ingevette bakplaat iets ontdooien.
Druk de naadjes vast zodat er een lang lapje ontstaat, besmeer 4 van deze lapjes met mosterd.
Maak de venkel schoon, snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
Bestrooi de heilbotfilets met de viskruiden en wat versgemalen peper.
Leg de 4 visfilets op de met mosterd besmeerde bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel de kleingesneden groenten en de garnaaltjes over de heilbot, bestrooi met nog wat versgemalen peper naar smaak.
Rol de overige deegplakjes iets verder uit en leg ze op de vis met de groenten, druk de randen stevig aan zodat ze noet open gaan bij het bakken.
Besmeer de bovenkant met wat losgelopt ei en garneer eventueel met wat overgebleven deeg.
Bak de heilbot in bladerdeeg in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
Druk de naadjes vast zodat er een lang lapje ontstaat, besmeer 4 van deze lapjes met mosterd.
Maak de venkel schoon, snijd ze vervolgens in kleine stukjes.
Bestrooi de heilbotfilets met de viskruiden en wat versgemalen peper.
Leg de 4 visfilets op de met mosterd besmeerde bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verdeel de kleingesneden groenten en de garnaaltjes over de heilbot, bestrooi met nog wat versgemalen peper naar smaak.
Rol de overige deegplakjes iets verder uit en leg ze op de vis met de groenten, druk de randen stevig aan zodat ze noet open gaan bij het bakken.
Besmeer de bovenkant met wat losgelopt ei en garneer eventueel met wat overgebleven deeg.
Bak de heilbot in bladerdeeg in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.