KookJij

Heilbotfilet in de oven

Een heerlijk heilbotfilet in de oven recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: mijzelf en wat er te zien was in de supermarkt
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Heilbotfilet in de oven te bereiden

1. Schil de aardappeltjes en kook ze zacht in gezouten water. Was en snijd daarna de (winter)courgette in dikke blokjes. Stoof ze gaar met peper en zout in een klont boter. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Boter een ovenschaal in, bestrooi de boter met peper en wat zout, leg de visfilets in de ovenschaal en bestrooi deze ook met wat peper en zout. Giet er de room overheen en pers er het sap van een halve citroen bij. Bestrooi het geheel met de kaas.
3. Plaats de ovenschotel in de oven. Verlaag de temperatuur naar 180°C. Laat garen gedurende ongeveer 15-20 minuten (afhankelijk van de dikte van de visfilets).
Plaats de schotel nog even onder de grill tot er zich een licht kaaskorstje vormt.
4. Serveer huiselijk, met de aardappeltjes en de courgetten.

Mijn kookverhaal (Willy Delcart)

Wat eten we nog tussen het voluminueze Kerst en tussen het overbeladen Oudejaars? Laten we het met z'n tweetjes simpel houden! Goed, met z'n drietjes dan, de hond krijgt haar kleine deeltje vis en het resterende aardappeltje als extra hapje. We zorgen toch voor die sukkeltjes ook, niet?

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst