Recept
« Terug naar recepten
Heksensoep
PT120M
Heksensoep
Een heerlijk heksensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
16
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heksensoep te bereiden
Doe de soepschenkel in de pan. Giet het water erover en breng het aan de kook. Pel de ui en was de selderij. Snijd alles fijn. Zet het vuur wat zachter wanneer het water begint te koken. Haal na een paar minuten het schuim van de bouillon, voeg de groenten eraan toe en laat alles minstens 1 uur zachtjes trekken. Neem ondertussen het brood. Duw met de een glas halve maantjes uit het brood. Giet de tomaten en het sap in de soep. Doe er de peper en zout bij. Laat alles nog minstens 1/2 uur koken. Doe de boter in de pan en laat smelten, opgelet de boter mag niet bruin worden. Bak de broodhalvemaantjes. Keer ze een paar keer om, zodat ze aan beide zijde goed bruin zijn. Snijd ze doormidden. Verwijder de soepschenkel en mix de soep. Doe de tapioca in de pan. Laat alles nog 10 minuten koken. Goed roeren. Haal de pan van het vuur. Giet wat room in de soep. De tapioca zal dan meer opvallen. Net voor je de soep opdient strooi je he brood erin.
mjk zegt: