Recept
« Terug naar recepten
Heldere Borsjtsj met steurgarnalen ( zie opm )
PT3M
Heldere Borsjtsj met steurgarnalen ( zie opm )
Een heerlijk heldere borsjtsj met steurgarnalen ( zie opm ) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
3 min
Personen:
5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Heldere Borsjtsj met steurgarnalen ( zie opm ) te bereiden
De prei, knoflook en de wortelpeterselie schoonmaken en afspoelen.
De kruidnagels in de ui steken, de andere groenten in stukken snijden.
De ossestaart in een grote pan in de boter bakken, zodat deze mooi bruin is.
Hierna de groenten even mee aanzetten.
Dan 1 1/4 liter water bijgieten en de soep ongeveer 3 uur zachtjes laten trekken.
1 1/2 rode biet schillen, in stukken snijden en na 2 uur kooktijd in de soep leggen.
De soep klare en door fijn zeef of doek gieten.
Soep op smaak brengen met zout en peper, wat citroensap en geperste knoflook.
De resterende 1/2 rode biet schillen en er een spiraal van snijden.
Goed afgedekt bewaren.
Paseigebakjes:
De bloem boven het werkvlak zeven.
de boter 1 1/2 el water en een snufje zout eraan toevoegen.
Dit alles tot een glad deeg kneden.
Van het deeg een bal vormen en deze een half uur laten rusten.
Voor de vulling het spek en de uien in heel fijne blokjes snijden.
De blokjesonder voortdurend roeren op een laag pitje stoven.
Wat suiker toevoegen en laten afkoelen.
Het deeg dun uitrollen en met een glas ongeveer 6 cm cirkels uitsteken.
De randen met eiwit bestrijken.
In het midden een 1/2 tl van het spek en uimengsel op de kring scheppen en het deeg dichtvouwen.
Met een vork de randen goed aandrukken.
De oven op 200 grden C. voorverwarmen.
De eierdooier met wat melk loskloppen en de deegflapjes ermee bestrijken.
De pasteibakjes op een bakblik leggen en in de oven in ongeveer 15-20 min. bakken tot ze licht geel zijn.
Haal ze uit de oven en serveer ze bij de Borsjtsj
Voor het serveren:
Ongeveer 1/2 uur voor het serveren de soep op een laag pitje verwarmen.
Laat ondertussen de rode-bietspiraal in de pan hangen om de soep een krachtige, rode kleur te geven
De spiraal vervolgens weggooien.
In elke soepkop of bord 2 steurgarnalen leggen en enkele takjes dille.
De koppen/borden met de hete bouillon vullen.
De zure room glad kloppen en samen met de pasteigebakjes bij de Borsjtsj geven
De kruidnagels in de ui steken, de andere groenten in stukken snijden.
De ossestaart in een grote pan in de boter bakken, zodat deze mooi bruin is.
Hierna de groenten even mee aanzetten.
Dan 1 1/4 liter water bijgieten en de soep ongeveer 3 uur zachtjes laten trekken.
1 1/2 rode biet schillen, in stukken snijden en na 2 uur kooktijd in de soep leggen.
De soep klare en door fijn zeef of doek gieten.
Soep op smaak brengen met zout en peper, wat citroensap en geperste knoflook.
De resterende 1/2 rode biet schillen en er een spiraal van snijden.
Goed afgedekt bewaren.
Paseigebakjes:
De bloem boven het werkvlak zeven.
de boter 1 1/2 el water en een snufje zout eraan toevoegen.
Dit alles tot een glad deeg kneden.
Van het deeg een bal vormen en deze een half uur laten rusten.
Voor de vulling het spek en de uien in heel fijne blokjes snijden.
De blokjesonder voortdurend roeren op een laag pitje stoven.
Wat suiker toevoegen en laten afkoelen.
Het deeg dun uitrollen en met een glas ongeveer 6 cm cirkels uitsteken.
De randen met eiwit bestrijken.
In het midden een 1/2 tl van het spek en uimengsel op de kring scheppen en het deeg dichtvouwen.
Met een vork de randen goed aandrukken.
De oven op 200 grden C. voorverwarmen.
De eierdooier met wat melk loskloppen en de deegflapjes ermee bestrijken.
De pasteibakjes op een bakblik leggen en in de oven in ongeveer 15-20 min. bakken tot ze licht geel zijn.
Haal ze uit de oven en serveer ze bij de Borsjtsj
Voor het serveren:
Ongeveer 1/2 uur voor het serveren de soep op een laag pitje verwarmen.
Laat ondertussen de rode-bietspiraal in de pan hangen om de soep een krachtige, rode kleur te geven
De spiraal vervolgens weggooien.
In elke soepkop of bord 2 steurgarnalen leggen en enkele takjes dille.
De koppen/borden met de hete bouillon vullen.
De zure room glad kloppen en samen met de pasteigebakjes bij de Borsjtsj geven