KookJij

Heldere gevogeltesoep met paddestoelen ( zie opm )

Een heerlijk heldere gevogeltesoep met paddestoelen ( zie opm ) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Heldere gevogeltesoep met paddestoelen ( zie opm ) te bereiden

Breng de fond, de witte wijn, 3/4 ltr water en het bouillonblokje aan de kook.
Voeg de schoongemaakte en in partjes gesneden paddestoelen toe en laat de soep 30 min. zacht trekken.
Snij intussen de prei in zeer dunne schijfjes en voeg deze op het laatste moment toe.
Klop het ei met wat room los en voeg naar smaak kruiden toe.
Bak van het geheel een dunne omelet en snij na het afkoelen de omelet in dunne reepjes.

Vlecht van bladerdeeg met sesamzaad, zout en eigeel creatieve stengels voor bij de soep.

Leg in het midden van het bord de omeletreepjes en schep de soep in de voorverwarmde borden.
Presenteer er de broodstengels bij

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst