Recept
« Terug naar recepten
Heldere gevogeltesoep met paddestoelen ( zie opm )
PT45M
Heldere gevogeltesoep met paddestoelen ( zie opm )
Een heerlijk heldere gevogeltesoep met paddestoelen ( zie opm ) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Heldere gevogeltesoep met paddestoelen ( zie opm ) te bereiden
Breng de fond, de witte wijn, 3/4 ltr water en het bouillonblokje aan de kook.
Voeg de schoongemaakte en in partjes gesneden paddestoelen toe en laat de soep 30 min. zacht trekken.
Snij intussen de prei in zeer dunne schijfjes en voeg deze op het laatste moment toe.
Klop het ei met wat room los en voeg naar smaak kruiden toe.
Bak van het geheel een dunne omelet en snij na het afkoelen de omelet in dunne reepjes.
Vlecht van bladerdeeg met sesamzaad, zout en eigeel creatieve stengels voor bij de soep.
Leg in het midden van het bord de omeletreepjes en schep de soep in de voorverwarmde borden.
Presenteer er de broodstengels bij
Voeg de schoongemaakte en in partjes gesneden paddestoelen toe en laat de soep 30 min. zacht trekken.
Snij intussen de prei in zeer dunne schijfjes en voeg deze op het laatste moment toe.
Klop het ei met wat room los en voeg naar smaak kruiden toe.
Bak van het geheel een dunne omelet en snij na het afkoelen de omelet in dunne reepjes.
Vlecht van bladerdeeg met sesamzaad, zout en eigeel creatieve stengels voor bij de soep.
Leg in het midden van het bord de omeletreepjes en schep de soep in de voorverwarmde borden.
Presenteer er de broodstengels bij